Ракета номер 1 на България Григор Димитров излиза на кортовете в Монте Карло във вторник. Българският тенисист ще се изправи срещу испанеца Марсел Гранойерс в първия кръг на турнира от сериите Мастърс с награден фонд над 2,8 милиона долара.

Очаква се по-късно през деня да стане ясна програмата за третия ден от програмата на надпреварата.

Жребият изпрати най-добрия български тенисист в първата четвъртина на схемата, като евентуален негов съперник във втория кръг ще бъде Ярко Ниеминен, а на четвъртфинала може да се изправи срещу Рафаел Надал, ако няма изненади.

Хасковлията вече тренира заедно с Новак Джокович и Томи Робредо преди началото на надпреварата в Монте Карло.

За Димитров това ще е първият турнир на клей тази година. Гришо обаче вече загря за мачовете на тази настилка по време на Купа Дейвис.

Междувременно стана ясно, че българският тенисист вече се намира под номер 14 в световната ранглиста при мъжете, което е ново рекордно класиране за Григор Димитров. През изминалата седмица той бе 15-и.

Българинът обаче има да защитава доста точки от миналата година от турнира в Монте Карло. През 2013 г. Григор Димитров стигна до четвъртфиналите.

Лидер в класацията при мъжете остава Рафаел Надал, следван от Новак Джокович, Станислас Вавринка, Роджър Федрер и Томас Бердих.