Треньорът, който има сериозна заслуга за прогреса на най-добрия ни тенисист Григор Димитров в последните месеци Роджър Рашийд коментира пред австралийска медия представянето на спортист номер 1 на България за 20014-а година.

„Когато започнахме да работим заедно през октомври 2013-а година, създадохме една система, която исках Григор да следва. Трябва да споделя, че той прие абсолютно всичко“, коментира Роджър Рашийд пред theaustralian.com.au.

„Това му даде увереност и самочувствие. Благодарение на сериозната работа той мина през няколко големи турнири доста добре. Да стигне до втората седмица на турнир от Големия шлем беше пробив за него. Начинът, по който игра срещу Рафа например показва, че той може да покаже тенис на високо ниво в големите турнири. Още по-добре беше на Уимбълдън“, споделя още Рашийд.

Роджър Рашийд с Григор Димитров

източник: Gulliver/Getty Images

„Има моменти, който илюстрират характера на един атлет. Моменти, в които вижда докъде могат да стигнат. Григор не се плаши от такива моменти. Те го превръщат в по-добър играч. Той повярва, че принадлежи към елита. През изминалата година преживя много, случиха му се много неща за първи път, но той премина през това успешно“, казва още треньорът на българина.

„Той знае, че във всяка една тренировка ще бъде подложен на предизвикателство. Това не е за всеки, но аз така обичам да си върша работата“, добавя още Роджър Рашийд.