Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна още на старта на турнира в Индиън Уелс след поражение от 58-я в света Александър Зверев.

Българинът бе колеблив и отстъпи на 18-годишния германец с 1:2 сета в мач от втория кръг на състезанието. Зверев спечели първия с 6:4 гейма, а първата ни ракета изравни след 6:3 гейма в своя полза във втория сет. В третия сет обаче Гришо загуби с 5:7 гейма, а с това и мача с 1:2 сета.

До този момент Григор Димитров и Александър Зверев бяха играли веднъж един срещу друг, а успехът тогава бе за Григор с 2:1 сета.

58-ият в света Зверев пласира 13 аса и общо 31 печеливши удари срещу 21 на българина. Димитров напусна турнира с 19530 долара и 10 точки за световната ранглиста.

Началото бе обещаващо, след като още във втория гейм на първия сет българинът стигна до точка за пробив след две двойни грешки на съперника, но Зверев се спаси. В петия гейм обаче Зверев проби Димитров, а след това спечели своето подаване и поведе с 4:2 гейма. До края на първата част двамата тенисисти взеха своите сервис-геймове и германецът спечели сета с 6:4.

В началото на втория сет Григор Димитров трябваше да спасява точка за пробив, но все пак поведе с 1:0, а Зверев бързо изравни за 1:1. В третия гейм на втория сет Димитров спаси четири точки за пробив и успя да поведе с 2:1. Последва оспорван гейм, в който българинът стигна до пробив, а сед това взе своето подаване и направи голяма крачка за спечелване на сета при 4:1. Гришо успя да затвори втората част при 6:3 и изравни за 1:1 сета.

Александър Зверев

източник: БГНЕС

Димитров стартира стабилно третия сет, като осъществи ранен пробив и го затвърди за 2:0 гейма в своя полза. Германецът обаче успя да върне пробива при 3:3 след две поредни непредизвикани грешки на българина, а след това спечели подаването си за 4:3 в своя полза.

При 5:4 за Александър Зверев Григор сервира за оставане в сета и успя да изравни за 5:5. Последва гейм за 18-годишния немец и сервис-гейм за Гришо. В него обаче Григор допусна съперникът му да стигне до две точки за пробив. Първата ни ракета спаси първата, но при втората Александър Зверев триумфира в сета със 7:5 гейма , а с това и в мача със 2:1 сета.

По-рано Григор Димитров отпадна и на двойки след като с партньора си Макс Мирни претърпяха поражение също на старта на турнира.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS