Адриан Андреев се изкачи с 25 места до №23 в световната тенис ранглиста на ITF Juniors до 18 години. Великолепното представяне на Андреев в последните месеци на миналата година му осигури място в основната схема на Откритото първенство на Австралия, пишат от българската федерация по тенис.

Още един българин Леонид Шейнгезихт е в топ 50 на ранглистата. Шейнгезихт се изкачи с 39 места до №49. 

Симон-Антъни Иванов бележи прогрес със 96 места и вече е №203. Още двама българи Ивайло Керемедчиев №716 и Вениамин Нив №888 попадат в първите 1000 в света при юношите.

При девойките Гергана Топалова се изкачи с пет места до №33 в световната ранглиста. Топалова ще бъде част от основната схема на Откритото първенство на Австралия.

Даниела Димитрова, която е само на 15 години се изкачи до №308 при 18-годишните.

Още две българки Елена Тренчева №866 и Мелади Тодорова №880 попадат в първите 1000 в света при девойките.

След края на юношеската надпревара на Уимбълдън през лятото, първите 22-ма в ранглистата при юношите и девойките ще се класират за младежките олимпийски игри в края на годината в Буенос Айрес. Те ще се провеждат за трети път и са през четири години.

Никога досега не е имало български тенисист на такъв форум. Гергана Топалова и Адриан Андреев се намират в много добри изходни позиции за участие в Аржентина.

Топалова и Андреев, които са сред младите надежди на българския тенис и българската федерация по тенис подкрепя, са одобрени да бъдат част и от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация /МТФ/ за турнирите в Австралия. Нашите надежди ще пристигнат в Австралия на 6 януари. От 7-и до 12-и Гергана и Адриан ще участват в подготвителен лагер.

От 13-и до 18-и януари двамата ще участват на турнира от категория 1 в Траралгон, а следващата седмица и в юношеската надпревара на Откритото първенство на Австралия.