Пьотр Нестеров от TK "Черно море Елит" и Дария Радулова ТК "Августа Траяна" записаха нови победи на турнира до 14 години "Eddie Herr" в САЩ. Това международно състезание е сред най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 годишна възраст.

Във втория кръг при юношите поставеният под №9 Несторов разгроми с 6:0, 6:1 Куок-Ю Во от Виетнам. На осминафиналите Пьотр ще играе срещу Джевон Джеон от Южна Корея. 

Несторов започна с победа и в надпреварата по двойки. Пьотр и Бенжамин Киттаи от САЩ се наложиха с 6:4, 6:3 над Уил Дженкинс от Великобритания и Сам Шерер от САЩ.

На сингъл при девойките поставената под №10 Дария Радулова записа нова победа в два сета. Българката се наложи с 6:4, 6:4 над Макена Дойл от САЩ. На осминафиналите Дария ще играе срещу шестата поставена Анастасия Сисоева от Русия. 

Радулова ще започне днес от втория кръг в надпреварата по двойки. Поставените под №2 Дария Радулова и Селин Сепкен от Турция ще играят срещу японките Кубо и Обата. Българските таланти са водени от треньорите Даниел Ангелов и Александрина Колева.

Адриан Андреев пък продължава успешното си представяне в турнира до 18 години. В надпреварата по двойки Андреев и Киинан Майо от САЩ победиха със 7:5, 7:5 американската двойка Уилиам Грант и Говинд Нанда. Днес на осминафинал Андреев и Майо ще играят срещу Иван Ятсук от САЩ и Йеуди Виллар от Доминиканска република.

На сингъл Адриан ще играе днес във втория кръг срещу №3 в схемата Чун Хсин Ценг от Китай. На старта Андреев се наложи със 7:5, 7:6 (2) над Айдън Макнъх от Великобритания

Участието на българите на поредица турнири в САЩ, сред които "Eddie Herr" и "Orange Bowl" се осъществява с подкрепата на Българската федерация по тенис.