Мачът от втория кръг на Уимбълдън между Григор Димитров и словенеца Грега Жемля бе прекъснат заради дъжд. В най-решителния момент при 6:3, 6:7, 6:3, 4:6 и 8:9 кортът бе покрит.

Григор Димитров стартира мача по отличен начин. Хасковлията взе своя сервис гейм сравнително лесно, проби своя съперник и закономерно на фона на добрата си игра успя да го затвърди за 3:0. Григор Димитров успя да задържи преднината си за 4:1, а в крайна сметка българинът след два чудесни сервиса сложи край на първия сет с 6:3 за 31 минути.

Словенецът започна втората част далеч по-концентрирано, а срещата стана още по-оспорвана. Двамата тенисисти не пропуснаха възможността да печелят своите подавания. При 5:5 хасковлията имаше възможност за пробив, след като поведе с 40:0 точки, но Грега Жемля успя да спечели подаването си за 6:5. След сервис гейм за Димитров се стигна до тайбрек, в който много по-съобразителен се оказа словенецът за 7:6 (7:4).

Двубоят е наблюдаван на живо от половинката на хасковлията - Мария Шарапова.

Прекъснаха мача на Григор в решителен момент заради дъжд

източник: Gulliver/Getty Images

По време на втория сет Григор Димитров видимо изпита болка в десния крак, а след неговия край се наложи да му бъде оказвана помощ от страна на физиотерапевта, който превърза десния глезен на българина.

В третия сет Григор Димитров отново успя да пробие Грега Жемля за 4:2. Минути след това няколко отлични сервиса на хасковлията му отредиха затвърждаване на пробива за 5:2. След размяна на подаванията се стигна до успех в тази част за Димитров за 6:3.

Четвъртата част също се оказа по-оспорвана, в сравнение с предишната. Двамата съперници на корта взимаха категорично своите сервирания, а в средата на сета Грега Жемля взе медицински таймаут. Словенецът бе прегледан от доктора на турнира, който прослуша гърдите му, най-вероятно заради появили се болки. Това обаче се оказа минус за Григор Димитров, който в края на сета не успя да се възползва от възможностите и допусна мачът да стигне до пета част след 4:6.

В решителния сет отново двамата съперници си размениха по два гейма. В петия обаче Григор Димитров пропусна отличен шанс за пробив. Хасковлията успя да стигне до две точки, за да излезе напред в резултата, но словенецът хладнокръвно се спаси и взе подаването си за 3:2. При 7:6 в полза на Жемля, словенецът на два пъти успя да стигне до мач-пойнт, но хасковлията не допусна подобно развитие на срещата. При резултат 9:8 за съперника на Димитров, двубоят бе прекъснат заради дъжд.

Хасковлията преодоля италианеца Симоне Болели с 6:1, 6:4, 6:3 за час и 22 минути в първия етап на надпреварата.

26-годишният Грега Жемля преодоля Майкъл Ръсел на старта на надпреварата с 6:7(3), 6:4, 6:4, 6:1. Словенецът и Григор Димитров ще се изправят един срещу друг за втори път. В първия, който се игра през 2010 година, българинът надделя с 2:1 сета.

Следете мача ТУК и ТУК!