Двубоят от първия кръг на Ролан Гарос между Цвети Пиронкова и Серена Уилямс бе временно прекратен заради дъжда завалял над кортовете в Париж. Мачът бе прекъснат от реферите точно един час след неговото начало при резултат 6:5 в полза на българката в първия сет.

 

Пиронкова бе повела с 5:2 гейма и застана на сервиса, но по-малката от сестрите Уилямс успя да направи пробив и да намали на 5:3.

 

В следващия гейм българката имаше два сетбола, но бе разконцентрирана от американката, която започна разправии с главната съдийка за прекратяване на двубоя, тъй като леко започна да вали. Желанието и не бе уважено, но успя да прекъсне успешната серия на Пиронкова и Уилямс взе два поредни гейма, стигайки до равенство 5:5.

 

Първата ракета на България обаче проби сервиса на Уилямс и поведе с 6:5. Когато при гейм преднина дойде ред на Пиронкова да „сервира” арбитрите на срещата се консултираха помежду си и решиха да уважат желанието на американката да прекратят срещата.

 

В същото време обаче на съседния корт двубоят между Марат Сафин и Фернандо Висенте не бе прекъснат и те продължиха да играят.