На кортовете на Българския национален тенис център (БНТЦ) в София предстои петият Вечерен турнир на "Интерактив тенис" от 15 април.

От началото на годината турнирите бележат бум в столицата, като отлична възможност любителите на този спорт да практикуват любимата си игра с различни опоненти в удобно за тях време, а именно вечер след 20ч. За предстоящата надпревара от категория ITL125 са се записали 59 души до момента (регистрация).

Съгласно формата на състезанието турнирът ще бъде разделен на три категории - "начинаещи", "напреднали" и "отворен за всички". Вечерните турнири са свободни за всички без ограничения по отношение на пол, възраст и предишен опит (категориите се разделят единствено по рейтинга на играчите).

Идеята е да се даде възможност на играчи със сходен рейтинг да се срещнат на корта и да предизвикат себе си срещу равностойни опоненти. За да няма срещи между участници със сериозно различие в нивото (начинаещи срещу напреднали), турнирите биват отделени на различни категории. Именно на база на резултатите на тенисистите се определя и техният рейтинг за ранглистата на ITL.

Освен разделението на категории, е важно да се отбележи, че всеки турнир има квалификации. Това гарантира, че по-опитните ще бъдат поставени в схемата. Целта е да бъдат насърчени всички нови участници да опитат от състезателния тенис и да изградят свой собствен рейтинг на база участие в турнирите на ITL, а не на база картотека към БФТ или други състезания.