Срещата от втория кръг на Уимбълдън между Цветана Пиронкова и номер 1 в света Мария Шарапова беше прекъсната във втория сет заради тъмнина.

Шампионката от 2004 година и финалистка през миналия сезон Шарапова има аванс от 7:6(3), 3:1 след 79 минути игра.

Двубоят започна с голямо закъснение, след като в Лондон валя дъжд почти през целия следобед.

24-годишната Пиронкова, 38-а в световната ранглиста, стартира феноменално. Тя поведе с 3:0, а при 5:2 пропусна сетбол при сервис на съперничката си. В осмия гейм пловдивчанката дръпна с 30:0, но загуби четири поредни точки и Шарапова си върна пробива.

При 5:4 Пиронкова пропиля втори сетбол, а при 6:5 българката поведе с 40:0, но отново допусна обрат. Така се стигна до тайбрек. В първото разиграване Пиронкова

направи елементарна грешка на мрежата, което й се отрази негативно в следващите минути и Шарапова набързо поведе с 6:1 точки. Българката намали до 3:6, но за повече нямаше сили. Така след пет пропуснати сетбола и 62 минути игра плодивчанката загуби първата част.

В началото на втория сет и двете поискаха мачът да бъде прекъснат, тъй като видимостта на корта беше намалена значително. Главната съдийка обаче реши двубоят да продължи.

Шарапова се възползва по-добре от условията и успя да пробие за 3:1, след което срещата все пак беше отложена за четвъртък.