Цветана Пиронкова записа нова убедителна победа в квалификациите на турнира Проксимус Даймънд Геймс в Антверпен, с която си осигури място в основната схема на силното съревнование с награден фонд 600 000 долара.

В последния трети квалификацонен кръг първата ни ракета отвя американката Джули Дити с 6-2, 6-1. Така Пиронкова преодоля ситото на пресявките без загубен сет и даде общо само 10 гейма на трите си опонентки.

Днес ще стане известна нейната противничка в първи кръг на основната схема, но отсега е ясно, че тя няма да бъде тенисистка от Топ 20 в света. Възможните съпернички на 20-годишната българка са: Ан Кремер (Люксембург), Катерина Бондаренко (Украйна), Олга Говорцова (Беларус), Альона Бондаренко (Украйна) и Мейлен Ту (САЩ).

Най-силната от тези тенисистки е Альона Бондаренко, която е 22-а в световната ранглиста и е победила Пиронкова в единствения мач между тях . Сестра й Катерина Бондаренко е 38-а, резултатът в срещите й с Цвети е 1-1 победи.

Говорцова е 48-а, но Пиронкова има две победи срещу нея, последната на Откритото първенство на Австралия през януари тази година. Мейлен Ту е 50-та в света, а Кремер - 97-а.