Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на силния международен турнир по тенис на твърди кортове в белгийския град Антверпен, с награден фонд 600 хиляди долара.

В следващия етап първата ни ракета ще се изправи срещу номер едно в света Жустин Енен, която се състезава на свой терен в родината си Белгия.

В среща от първия кръг Пиронкова се наложи категорично над ветеранката Ан Кремер от Люксембург с 6:1, 6:1 за 1.20 часа игра.

20-годишната българка, която преодоля успешно квалификациите, спечели убедително първия сет с 6:1 за 37 минути игра. Тя постигна два пробива, поведе с 5:0 и до края на сета нямаше проблеми.

Втората част също започна отлично за българката, която на два пъти проби сервиса на 33-годишната си съперничка и поведе с 4:0. Малко по-късно направи още един пробив и отново се поздрави с успех с 6:1 за 43 минути.

Така Цветана Пиронкова вече има три победи в пет срещи с Кремер. За успеха си над Кремер пловдивчанката заработи 50 точки и 7820 долара.

Това ще бъде първа среща на Енен след Откритото първенство на Австралия, където загуби на четвъртфиналите от бъдещата шампионка Мария Шарапова от Русия.