Поставената под №1 в квалификациите Цветана Пиронкова ще играе днес с унгарката Грета Арн в мач от втори кръг на силния тенис турнир "Порше гран при" в Щутгарт.

Първата ни ракета стартира участието си в пресявките вчера с победа срещу състезателката от Тунис Селима Сфар с 6-4, 6-2. Предстоящата й съперничка 30-годишната Грета Арн отстрани представителката на домакините Щефани Герлайн с убедителното 6-0, 6-3, информира БГНЕС. Пловдивчанката загуби в три сета единствената си среща с Арн преди две години в Люксембург на твърди кортове.

Сесил Каратанчева пък записа една от първите си победи за Казахстан, отстранявайки втората поставена в пресявките Барбора Стричова в оспорван и изпълнен с обрати трисетов трилър в Щутгарт. Съревнованието се провежда на червени кортове и е с награден фонд 700 000 долара, 107 000 от които са за победителката. Миналата година титлата спечели Йелена Янкович, която стана първата сръбкиня, триумфирала в турнира, провеждащ се от 1978 г. През 2008 г. Пиронкова също мина през квалификациите, след което победи Ализ Корне от Франция и загуби във втори кръг от настоящата първа ракета в света Динара Сафина.