Навръх Петльовден националните тенисистки на България стартират битката си на Фед Къп. Първи съперник на нашите са полякините, като първият мач на сингъл е от 16 часа в Ейлат. В него ще играят вероятно Елица Костова № 209 в света срещу Магда Линет, която е 38 места пред нея в световната ранглиста, но до последно капитанката Дора Рангелова ще избира между Елица и Диа Евтимова.

След това идва ред и на сериозния сблъсък 33-ата Цветана Пиронкова срещу 10-ата при дамите също така шампионка при девойките от Уимбълдън и Ролан Гарос Агниешка Радванска.

Балансът на пловдивчанката срещу първата ракета на Полша не е добър – от седем мача само една победа. За последно двете играха през 2009 година.

Единственият успех на Цвети е през 2007 година в квалификациите на WTA турнира в Париж, където Пиронкова отстранява Радванска с 3-6, 6-4, 6-3, но в останалите шест мача има само един спечелен сет. След двете срещи поединично на осветление на твърдите кортове в Ейлат ще бъде и мачът на двойки, където Пиронкова ще е в тандем с бившата №4 Маги Малеева.

Тази сутрин четирите ни тенисистки загряха на не официалните кортове, а на тези, които са към хотела.

Снощи бе официалната вечеря на 15-те тима в І група на зона Европа-Африка. Повечето тимове както и българките бяха спазили дрес-кода и бяха в еднакви облекла. Пиронкова и компания бяха в сиво и розово, в бяло-черно британките, а най-голям интерес имаше към тима на домакините от Израел с 11-тата Шахар Пеев. Лидерката в световната ранглиста Каролине Вожнячки пък бе в гащеризон с долнище като шалвар, който леко прозираше на женствените й форми. Агниешка Радванска пък се бе качила на обувки с 20 сантиметров ток, въпреки ръста си от 172 сантиметра.