Цветана Пиронкова бързо се върна на победния път в сезона на трева с 6:2, 6:2 над Марина Еракович на тенис турнира в Ийстбърн. Най-добрата ни тенисистка загуби от Анджелик Кербер в Бирмингам миналата седмица, след което германката спечели турнира. Сега Пиронкова постигна трета победа от три мача над новозеландската си съперничка и то отново без да загуби сет.

Най-добрата ни тенисистка ще играе срещу Саманта Стосър в следващия кръг, пише tenniskafe.com.

В началните минути на двубоя сервиращите доминираха, но Пиронкова сравнително бързо разби този модел като се възползва от първия брейкпойнт в мача, за да пробие с 4:2 гейма. Цвети Пиронкова скоростно затвърди на нула, след което материализира и втория си брейкпойнт, за да затвори сета с 6:2. Реално, първата ни рекета наниза серия от пет поредни гейма и показа на съперничката си, че пътят към победата в днешния двубой е затворен.

Пиронкова доминираше ситуацията на корта и във втория сет и макар да пропусна един брейкпойнт при 2:1 удари подаването на Еракович за 4:2, като отново затвърди съвсем безпроблемно. Българката затвори срещата с нов пробив за 6:2, което маркира серия от 4 поредни гейма във втория сет.