Цветана Пиронкова сподели пред Гонг, че си е пожелала нещо от дядо Коледа, но иска да го запази в тайна. Освен това се цели в нова победа над силна противничка на корта, която да бъде от Топ 10 на световната тенис ранглиста. Пловдивчанката започна да събира серия от награди в финала на 2010 година, след като достигна до ½-финал на Умбълдън и вече е Топ 33 в света. Пиронкова бе отличена с плакет от федерацията за “Тенисист №1 на България за 2010 година”, взе Спортен Икар за впечатляващо представяне, подели си приза “Жена на година” със Станка Златева с категория Спорт, влезе в най-добрите за Спортист на годината, а тепърва ще взима още статуетки.

Ето какво сподели специално за Гонг Цветана Пиронкова:

- Тази Коледа ще бъде по-различна за теб - ще бъдеш със семейството си. Със сигурност се радваш от това?

Почти винаги на Нова година съм в самолета за Австралия. Миналата година може би за първи път от 4 години я прекарах в къщи и тази година също ще е така, за което съм доста щастлива. Все пак това са семейни празници и е хубаво да си със семейството си.

- Кога заминаваш? Каква ти е програмата за 2011-та година?

Заминавам в началото на януари, на 4-ти януари. Първият турнир е в Хобарт, който е подгряващ за Аустрелиън Оупън и след това съответно Аустрелиън Оупън.

- Какво е предизвикателството в Австралия?

Да, определено е предизвикателство. Всеки турнир е предизвикателство за мен. Наистина бих се радвала да играя добре на подгряващия турнир, който ще бъде добра основа за добро представяне в Австралия. Ще видим какво ще стане, но ще дам най-доброто от себе си.

- Статутът ти ще е малко по-различен сега в Австралия.

Не бих казала, че ще е по-различен. Сега съм 33-та. Дори за момента не съм поставена. Хубаво би било да съм поставена, но дори и да не съм, няма проблеми. Аз лично не го приемам по различен начин турнира. Всички състезателки са много добре подготвени и която и да ми се падне, ще е много трудно.

- Какво друго се промени през тази година за теб?

Не бих казала, че има големи промени. Бих определила годината като успешна за мен. Все пак постигнах рекордно класиране в ранглистата, но може би това, което най-много ме радва е, че усещам прогрес в играта си.

- Освен, че направи скок в ранглистата, порасна ли ти самата?

Еми, да. Всяка година си пораствам по малко. Може да се каже, че всяко едно такова голямо изживяване е голям житейски опит.

- Какво научи през тази година?

Научих, че трябва много, много, много постоянство и много работа, но аз това и от преди си го знам, честно казано.

- Какво искаш да ти донесе Коледа?

Не мога да кажа нещо определено. Просто искам аз и хората около мен, и въобще всички да сме живи и здрави.

- А какво искаш да откриеш под елхата?

Поръчала съм си на дядо Коледа, но е тайна.

- Изпращаш една успешна година, за какво съжаляваш и кой е най-щастливият ти миг?

Определено не съжалявам за нищо. Дори и загубите, които направих тази година са ми помогнали много за играта ми и за израстването ми. Всяка една победа пък ме прави наистина щастлива. Наистина е така. Но най-голям отзвук имаше определено достигането до полуфинал на Уимбълдън. Това беше може би най-разтърсващото изживяване по турнирите тази година.

- Как този турнир и победите промениха живота ти?

Аз съм си все същата, но в момента има доста голямо внимание към мен, което не е лошо разбира се. Разбирам, че всички бяха много екзалтирани от това представяне и се надявам да съм ги направила щастливи.

- В какво се промени играта ти?

Определено сега се чувствам по-стабилна от миналата година и играя доста по-разнообразно. Сервисът ми е добър. Но разбира се има доста какво да добавя към играта си и се надявам догодина да подобря резултатите си.

- Какви са целите, които си си поставила?

Предстои началото на сезона, който започва през януари. Определени цели не съм си поставила. Както съм казвала и преди, винаги искам да прогресирам в играта си и да я издигна на по-високо ниво, а успехите ще дойдат сами.

- До къде искаш да стигнеш?

Ами до къде…бих се радвала тази година да имам победа на турнир от веригата на WTA. Това ще бъде много престижно за мен, защото все още нямам трофей. Но ще видим…

- През 2011-та, кого искаш да победиш?

Нямам предпочитания честно казано. Който и да е от Топ 10, ще е голям успех.