Самата Цвети Пиронкова веднага след успеха си коментира, че не е изпитала особени трудности да спечели осминафиналната среща от Уимбълдън срещу Винъс Уилямс. По-късно преди английските журналисти българката сподели, че един от ключовете към триумфа й се крие в треньорските умения на баща й Кирил.

„Баща ми ме тренира още от дете. Той никога не е бил професионален тенисист, но играе много добре. Треньор е далеч от преди аз да се родя, така че е много добър в това”, призна Пиронкова.

„Тенисът е спорт, в който определено е добре да имаш подкрепа от семейството си. Това е може би едно от най-важните неща. Не мисля, че е странно, че бащите често стават треньори на децата си. В смисъл, че те или го могат, или не. Всички тези бащи, които виждаме на турнирите, явно успяват, така че, защо да е странно?!”, допълни тя.

„Женският тенис сезон е тежък. Пълно е с невероятни състезателки. Нямам обяснение защо тази година бях спечелила само четири мача. Това е спортът. Това е тенисът. Всеки път, когато излизам на корта, се старая максимално, давам всичко от себе си. Но не постигам винаги страхотни резултати. Играта ми вече е на друго ниво, по-добро ниво. Бих казала, че сега играя по-добре от миналата година”, сподели още най-добрата българска тенисистка.

От 15 часа българско време днес, Цвети Пиронкова трябва да излезе в четвъртфинален сблъсък срещу Петра Квитова (Чехия).