Цветана Пиронкова загуби със 7-5, 6-7 (4/7), 6-7 (4/7) от Шахар Пеер и отпадна в първия кръг на тенис турнира в Катовице, Полша, който е от категория "Интернешънъл" и се провежда на червени кортове в зала.

Срещата, която продължи около три часа, започна равностойно, но българката допусна израелската тенисистка да й поведе с 2-5 в първия сет. Цвети, която е №53 в световната ранглиста, направи истински подвиг и спечели пет поредни гейма, а с това поведе в резултата след успех в първата част със 7-5.

Пеер, която загуби в последния кръг на квалификациите, но влезе в схемата като "щастлива губеща", започна силно и втория сет. 118-та в света израелска състезателка поведе на пловдивчанката с 0-4 във втория сет. Пиронкова показа за пореден път характер и доведе нещата до тайбрек, който обаче бе спечелен от съперничката й с 4-7.

Третият сет започна без пробиви, но след това Пеер направи важен пробив при 2-2, а след това затвърди подаването си, повеждайки с 2-4. Стигна се отново до тайбрек след добър тенис от страна на нашата тенисистка, но Пеер го спечели отново с 4-7 и по този начин Пиронкова напусна турнира в Полша още на старта след неприятно поражение.

Пеер ще играе на осминафиналите в Полша срещу победителката в двубоя между №4 Юлия Гьоргес (Германия) и американската квалификантка Джил Крейбас. /БГНЕС