След много оспорвана борба Цветана Пиронкова отпадна от турнира на твърди кортове в австралийския град Бризбейн. Първата ракета на България загуби във втори кръг от италианката Сара Ерани с 6-7 (3-7), 7-5, 6-3. Мачът бе първи на Корт 1 и продължи 3 часа и 31 минути. Цвети направи пет аса в двубоя, но отстъпи с малко при втория сервис и при точките за пробив.

Пиронкова ще получи за участието си в Бризбейн 2 950 долара от наградния фонд и ще прибави 30 точки към актива си в световната ранглиста. Тази седмица тя стартира като номер 44 в световната ранглиста. 21-годишната пловдивчанка досега не бе играла срещу връстницата си от Болоня, която миналата година спечели два турнира на WTA - в Палермо и Порторож. Ерани отстрани на старта словашката звезда Даниела Хантухова.

По-късно днес Сесил Каратанчева излиза срещу Олга Говорцова от Беларус в мач от същия турнир. Втората ни ракета се размина със среща с Цветана Пиронкова, тъй като двете щяха да се изправят една срещу друга, ако Цвети бе спечелила по-рано днес. Така ако отстрани Говорцова, Сесил ще играе на 1/4-финалите срещу Сара Ерани.

В друг мач на турнира в Бризбейн днес Амели Моресмо бе измъчена сериозно от сънародничката си Джули Колин. Двете французойки играха 3 часа и 14 минути, като в крайна сметка опитът на Моресмо надделя и тя победи с 5-7, 6-2, 7-6 (11).

При мъжете за трети кръг се класираха Пол-Анри Матийо и Флоран Сера, отстранили в по два сета съответно Ернестс Гулбис и Юрген Мелцер.