Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на двойки на Откритото първенство на Франция по тенис.

Пиронкова и Селима Сфар (Тунис) загубиха с 2:6, 2:6 от поставените под номер 4 австралийки Саманта Стосър и Рене Стъбс. 21-годишната пловдивчанка, 143-а в света на двойки, все пак си осигури 5 точки за класацията на УТА и 3550 евро от наградния фонд.

Както е известно, българката претърпя поражение и в първия кръг на сингъл от ветеранката Джил Крейбас (САЩ) с 5:7, 2:6.

Австралийките стартираха силно, спечелвайки пет от първите шест гейма.

Във втората част Пиронкова и Сфар поведоха с 1:0, но набързо Стосър и Стъбс обърнаха до 4:1, което се оказа достатъчно за крайния успех след около час игра.

38-годишната Стъбс не е печелила единствено „Ролан Гарос” на двойки от турнирите от Големия шлем, от които общо има четири титли. Най-близо до трофея в Париж Стъбс е през 2002 година, когато играе финал. Австралийката е девета в света на двойки. Тя има 59 трофея при дуетите.

25-годишната Стосър е шампионка на „Ролан Гарос” на двойки за 2006 година. Тя има титла и от Откритото първенство на САЩ, както и още три финала на турнири от Големия шлем. Стосър е пета в световната ранглиста на двойки и има общо 22 трофея в кариерата си при дуетите.