Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на силния турнир по тенис в Дубай с награден фонд 2,05 милиона долара.

23-годишната Пиронкова загуби от поставената под номер 16 Светлана Кузнецова (Русия) със 7:5, 2:6, 4:6.

32-ата в света Пиронкова започна силно и поведе с 4:1, но в последствие Кузнецова изравни. При 6:5 българката се възползва от втората си възможност и проби отново подаването на съперничката си, за да вземе първия сет след малко повече от час игра.

Във втората част Кузнецова заигра значително по-добре. Тя спечели пет поредни гейма, за да поведе с 5:1, което се оказа достатъчно за спечелването на сета и за изравняването на резултата.

В решаващата трета част рускинята продължи силната си серия и поведе с 3:0 след два ранни пробива. Пиронкова обаче не се предаде и дори успя да изравни за 3:3, но в седмия гейм допусна нов пробив, а след това рускинята поведе с 5:3.

В десетия гейм Кузнецова сервираше за мача. Рускинята отрази две възможности за пробив на Пиронкова, след което затвори мача след два часа и половина на корта.

25-годишната Кузнецова има общо 13 титли, две от които от Големия шлем на Откритото първенство на САЩ през 2004 година и на "Ролан Гарос" през 2009 година. Тя бивша номер 2 в света, а в момента заема 23-ото място в класацията на УТА.