Първата ракета на България Цветана Пиронкова се класира за за втора поредна година на четвъртфиналите на тенис турнира "Алианц Къп", който е с награден фонд 100 000 долара.

Седмата в схемата победи с 6-4, 6-3 Анна Лапушченкова от Русия. Пловдивчанката допусна пробив в началото на мача за 1-2, но веднага след това го върна при втората си възможност в четвъртия гейм.

В седмия гейм, Пиронкова допусна втори брейк, след като първия й сервис започна да не влиза. Отново обаче българката го върна за 4-4. След това стигна до сетбол и го реалиазира.

Цеци продължи да доминира и дръпна с 2-0 гейма. Последва лек спад в играта на първата ни ракета и се стигна до 2-3. Веднага след това Пиронкова върна последния пробив и изравни резултата. Достигалата до номер 40 в света българка продължи да играе на ниво и спечели мача.

Следващата съперничка на Цветана е първата в схемата Татяна Гарбин от Италия. "Познавах играта на рускинята, знаех че е непостоянна. Във втория сет намерих своя сервис и успях да спечеля. С Гарбин играх в Ню Хевън и спечелих. Но мачът в САЩ беше на твърда настилка, което бе добре за мен. Сега на клей тя би трябвало да има леко предимство", коментира 22-годишната Пиронкова, която през 2008 година загуби финала на турнира на ТК Левски.

Дъжд осуети започването на срещата на Сесил Каратанчева с номер осем Сандра Захлавова от Чехия.

Резултати от осминафиналите на "Алианц Къп":

(7) Цветана Пиронкова – Анна Лапушченкова (Русия) 6-4, 6-3,

(1) Татяна Гарбин (Италия) – (q)Дария Юрак (Хърватия) 6-1, 7-6(1),

(5) Йелена Докич (Австралия) – Андреа Хлавачкова (Чехия) 1-6, 4-6,

Сандра Мартич (Хърватия) – Ангелик Кербер (Германия) 5-7, 6-3, 6-2,

Бояна Йовановски (Сърбия) – (4) Полона Херцог (Словения) 7-6(5), 6-4,

Марта Домаховска (Полша) – (6) Маша Зек-Пешкирич (Словения) 7-6(5), 6-3.