Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова и четвъртфиналистката от Откритото първенство на Австралия през януари Йелена Докич са подали заявки за участие на силния турнир на ITF „Алианц Къп” в София с награден фонд 100 хиляди долара от 14 до 20 септември на ТК Левски.

21-годишната Пиронкова, 98-а в света в момента, достигна до финала на миналогодишното издание на надпреварата, където загуби от испанката Нурия Ягостера Вивес с 2:6, 3:6.

Докич, която е бивша номер 4 в световната ранглиста, има две титли от турнири на УТА. 26-годишната белградчанка, която се състезава за Австралия, е 81-а в света в момента, а през 2000 година достига до полуфинал на Уимбълдън, което е най-доброто й представяне в турнири от Големия шлем на сингъл.

Общо осем състезателки от топ 100 са изявили желание да играят на „Алианц Къп”. Освен Пиронкова и Докич, това са Татяна Гарбин (Италия, 58-а в света), Тамеа Бачински (Швейцария, 70), Кристина Бароа (Германия, 72), Александра Булгеру (Румъния, 78), Полона Херцог (Словения, 81) и Маша Зеч-Пешкирич (Словения, 99).

На 3 септември (четвъртък) от 11.00 часа на кортовете на тенис клуб Левски София в Борисовата градина ще се състои пресконференция по повод започващия международен турнир „Алианц Къп”.