Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова коментира пред специализирания сайт racketi.com своето представяне на Откритото първенство на Австралия. “Като цяло съм доволна от изявите си в Мелбърн, направих хубави мачове”, каза 20-годишната пловдивчанка, която вече се завърна в родината.

“Спечелих доста точки (бел. ред. – 60), но също така осъзнавам, че имам да свърша още много работа, за да вдигна още нивото на играта си. Това разбира се става с много тренировки и турнири най-вече”, продължи Пиронкова. Тя разби на старта на турнира от Големия шлем Олга Говорцова с 6:1, 6:1, а след това отстъпи в равностоен двубой на Светлана Кузнецова с 6:7, 2:6.

Пиронкова се готви за участие в отборния турнир Fed Cup, който започва на 28 януари в Будапеща. Тя ще бъде първа ракета на състава на България. Капитанката Дора Рангелова е повикала още Диа Евтимова, Елица Костова и Сесил Каратанчева.

Каратанчева обаче по всяка вероятност ще получи "уайлд кард" за участие на турнира с награден фонд 25 000 долара в Ла Куинта, Калифорния, където квалификациите ще се проведат тази седмица, и на състезанието с награден фонд 75 000 долара в Мидланд, Мичиган, където срещите от основната схема започват на 4 февруари.

Ако спази този план и остане в Съединените щати до края на месеца, Сесил няма да играе за България в Будапеща. Не е ясно какви последици ще има това за нея, защото Каратанчева е сключила договор с БФТ за участие в тима за Fed Cup.