В понеделник, 28 февруари, на кортовете на тенис клуб „Свети Йоан“ в София стартира вторият Вечерен турнир на Интерактив тенис в категория ITL 500.

Надпреварата е отворена за участие от всички желаещи, независимо от рейтинга им. Това дава шанс дори на начинаещите при добра игра да достигнат до мачове срещу състезатели с повече опит. Другата добра новина за тези, които са в началото на своето вълнуващо приключение с Интерактив тенис, е гарантираните два мача. Дори при загуба на старта те ще имат шанса да премерят сили с друг от загубилите и така да получат ценна игрова практика.

Интерактив тенис

източник: Интерактив тенис

Интересът към турнира по традиция е много голям като желаещите да се включат имат още малко време да се възползват от последните останали места и да премерят сили в най-голямата тенис лига за аматьори в България.

Кортовете, които се намират в двора на Софийската духовна семинария в Борисовата градина,  предлагат отлични условия за тенис в този период на годината. Мачовете в тенис клуб „Свети Йоан“ продължават вече две седмици с Вечерните турнири от двете по-ниски категории. В ITL 125 в понеделник ще се изиграе финалът между Ники Вълков и Георги Митев. Категория ITL 250 достигна до своята четвъртфинална фаза.

Предстоящият турнир ще носи точки за ранглистата на Интерактив тенис, както и за Финалите на ITL през декември, в които традиционно ще участват осемте най-добри тенисисти през сезона.

Интерактив тенис

източник: Интерактив тенис

Всеки един от Вечерните турнири се провежда в рамките на две седмици като началният час на мачовете е между 20 и 22 часа. Всеки участник има възможност да посочи при регистрацията си до два неудобни дни за игра. Форматът на двубоите е два сета до 4 гейма с мини тайбрек при 3-3. При 1-1 в сетовете победителят се решава от шампионски тайбрек до 10 точки.

Записването се осъществява на сайта – interactive-tennis.com. Там ще откриете и информация за следващите турнири от календара на Интерактив тенис.