След отказа на Сесил Каратанчева да играе за България в турнира „Фед Къп”, женският ни национален отбор по тенис ще участва в Будапеща с три състезателки, съобщиха от федерацията.

В отбора остават Цветана Пиронкова, Диа Евтимова и Елица Костова, които ще ни представят на турнира в Будапеща от първа група на Евроафриканската зона. Поради прекалено малкото оставащо време капитанът на тима Дора Рангелова се отказа да търси четвърта тенисистка.

Завърналата се след двегодишно наказание Сесил Каратанчева отказва да играе за България заради участие в турнири в САЩ. Преди да замине за там, тя взе участие в два лагера на националния женски отбор в Пловдив под ръководство на Дора Рангелова заедно с другите състезателки от тима, и има подписан договор с Българската федерация по тенис за участие във “Фед Къп”.

Утре, от 13:00 часа, в Пресклуб България, националният отбор ще даде пресконференция преди отпътуването си за Будапеща. Ще участват капитанът Дора Рангелова, състезателките Цветана Пиронкова, Диа Евтимова и Елица Костова, както и генералния секретар на БФ Тенис Георги Дончев.