Капитанът на отбора на България за Купа Дейвис Огнян Илиев и неговият помощник Димитър Господинов ще съберат на лагер своите избраници на 27 април в Българския национален тенис център „Карлсберг”.

Илиев е повикал Григор Димитров, Димитър Кутровски, Димитър Кузманов, Тодор Енев, Петър Трендафилов и Динко Халачев. Националният тим ще играе двубои от трета група на зона „Европа” на турнира от 2 до 5 май на базата на изцяло обновения БНТЦ „Карлсберг”.

„Поканил съм всички наши елитни тенисисти, които искат да играят за България. Изпратих до Международната федерация списък с Димитров, Кутровски, Кузманов и Енев, защото трябваше да спазя срока за заявката. Както е известно, мога да правя промени в състава до тегленето на жребия”, обясни Огнян Илиев.

Общо 13 отбора ще играят за Купа „Дейвис” в София. Останалите са: Албания, Андора, Армения, Грузия, Гърция, Исландия, Литва, Македония, Малта, Норвегия, Сан Марино и Черна гора.

Съставите ще бъдат разделени на четири групи. Победителите в тях се класират за плейофите, а спечелилите в тях се изкачват във втора група на Евро-африканската зона на турнира.