Българските тенисистки Розалина Юсева, Мелади Тодорова, Зиновия Ванева и Джулия Терзийска записаха победи на старта на големия турнир за юноши и девойки "Еди Хер", който се провежда в Брадънтън, щата Флорида.

Така общо седем наши представители се класираха за втория кръг на състезанието в Съединените щати, след като вчера това направиха Адриан Андреев, Калоян Димитров и Гергана Топалова. При момичетата до 12 години шестата в схемата Розалина Юсева победи с 6-0, 6-1 Сюзан Долдан. Следващата съперничка на държавната ни шампионка е Джън от Китай.

Мелади Тодорова се наложи над Александра Ваграмов (Съединени щати) с 6-4, 3-6, 6-0. Във втория кръг софиянката излиза срещу поставената под №15 американка София Хатън.

При 14-годишните Зиновия Ванева направи отличен мач и победи петата в схемата бразилка Грана Таиса със 7-5, 6-3. Следващата опонентка на пловдивчанката е Изабел Буле от САЩ.

Джулия Терзийска (на снимката) записа четвърта поредна победа при 18-годишните. Тръгналата от квалификациите българка победи в първия кръг на основната схема Дария Лодикова от Русия с 6-1, 7-5. Във втория кръг Терзийска среща унгарката Анна Бондар, която е 15-а поставена.

При момчетата до 12 години Донован Лилов игра с Кемал Карагьозоглу от Турция и отстъпи в оспорван мач с 6-7(2), 6-3, 2-6. На двойки при 12-годишните Адриан Андреев е в тандем с Александър Згировски от Беларус и са водачи в схемата. Те победиха с 6-1, 6-1 Дон (Китай) и Ли (САЩ) и са вече на осминафиналите. Андреев и Згировски играят успешно на двойки и през март спечелиха титлата на силния турнир в Оре, Франция.

До осминафиналите на двойки на "Еди Хер" стигнаха също Мелади Тодорова и Розалина Юсева, които са поставени под №4, както и Зиновия Ванева, която играе заедно с Уляна Гриб (Беларус). /БГНЕС