Орлин Станойчев започна с победа участието си в Държавното първенство за мъже в зала “М-Тел Къп”, което се провежда в столичната зала “София”. Първият български тенисист, влизал в топ 100 на световната ранглиста, отстрани в първия кръг миналогодишния финалист до 18 г. Александър Велев с убедителното 6:2 6:2. За Станойчев това бе първият официален мач в България от над три години и половина.

В очакван с голям интерес двубой от втория кръг 39-годишният Станойчев ще срещне състезателя от националния отбор за Купа “Дейвис” Валентин Димов, който е поставен под №1 в основната схема на първенството. Мачът между двамата е пети от програмата на първи корт на зала “София” за утре и ще започне не по-рано от 15.00 ч.

Победителят от двубоя между Станойчев и Димов пък ще срещне в четвъртфиналите или Вадим Чергов, или друг бивш национал за Купа “Дейвис” - Илия Кушев. Чергов, който започна от квалификациите, отстрани днес Андрей Алауи с 6:4 6:3, а Кушев почиваше като шести поставен в схемата.

Общо петима състезатели с класиране в световната ранглиста на АТР участват в Държавното първенство за мъже в зала “М-Тел Къп”. Поставен под №2 в схемата е Ивайло Трайков, който ще започне участието си срещу шампиона за юноши до 18 г. Стефан Трифонов. Той отстрани днес Ибрахим Кърмаждъ с 6:2 7:5.

Всички резултати от днешния първи кръг:

Орлин Станойчев - Александър Велев 6/2 6/2

Вадим Чергов - Андрей Алауи 6/4 6/3

Георги Кръстев - Кирил Рафайлов 6/1 6/3

Борислав Бончев - Николай Драганов 6/3 6/3

Даниел Ангелов - Пресиян Иванов 6/7(6) 2/1 отк.

Румен Господинов - Петър Атанасов 6/1 6/0

Драгомир Козаров - Мартин Велев 7/5 7/6(3)

Стефан Трифонов - Ибрахим Кърмаджъ 6/2 7/5

Осминафиналните двойки:

(1)Валентин Димов - Орлин Станойчев

Вадим Чергов - (6)Илия Кушев

(4)Серафим Грозев - Георги Кръстев

Борислав Бончев - (7)Марсел Радев

(8)Ивелин Колев - Даниел Ангелов

Румен Господинов - (3)Александър Лазов

(5)Данаил Търпов - Драгомир Козаров

Стефан Трифонов - (2)Ивайло Трайков