Любителите на плажния тенис с нетърпение очакват уикенда, за да участват в турнир, чийто домакин ще бъде дипломатическият тенис клуб в комплекс „Глория Палас” в София. Кортовете, на които ще се състезават едни от най-добрите ни състезатели, са чисто нови, създадени по инициатива на „Тюркоаз България” ЕООД. На тях, освен плажен тенис, могат да се играят и плажен волейбол и футбол.

Турнирът на 21 и 22 юли (събота и неделя) е част от веригата „DEVIN плажен тенис”, която се организира съвместно с Българската федерация по тенис за втора поредна година. По време на пресконференцията, Мая Герасимова - маркетинг директор в „Девин” АД – каза, че компанията е избрала да подкрепи този спорт, защото той е алтернатива на традиционния тенис, лесен е за практикуване и дава още една възможност на млади и възрастни да са активни. Марио Илиев – управител на „Тюркоаз България” ЕООД – сподели, че фирмата иска да направи плажния тенис по-популярен в България и дори планират да покрият новите кортове през зимата, така че те да дават възможност на желаещите да тренират и през по-студените месеци. В подкрепа на думите му се включи и Росен Ненчев – състезател по плажен тенис, който разказа, че в Италия, където живее и работи, атрактивната игра се практикува от хора от 5 до 85 години.

Турнирът „DEVIN плажен тенис” стартира в края на миналата седмица със състезание във ваканционно селище „Ривиера”. Росен Ненчев не успя да се включи в него, тъй като се състезава в силен международен турнир в Словения и спечели първо място. През този уикенд той планира да участва във второто издание на “DEVIN плажен тенис” и покани всички желаещи да изпробват новите кортове в ТК „Глория Палас”. На хората, които досега не са се занимавали с плажен тенис, обеща да даде и няколко урока.

Турнирът е отворен за всички желаещи. Заявки за участие в него се приемат по имейл и телефон. На 21 юли желаещите също ще имат възможност да се включат. Официалният старт на игрите ще бъде даден в 10:30 ч. в събота с демонстративен мач на някои от най-добрите български състезатели. Екипировка за игра, купи и медали за финалистите, както и специални награди са част от изненадите на турнира.