Официално пред Гонг от семейството на Сесил Каратанчева обявиха, че наистина тенисистката ни отказва участието си за националния отбор на България за неофициалното световното отборно първенство от зона Европа/Африка следващата седмица в Будапеща и остава в САЩ. В Америка 18-годишната ни състезателка ще играе на турнири с вече получени уайлд карти. До момента от семейството й обаче официално не са пуснали писмо до БФТ, а само устно са уведомили.

„След една такава проява и отказ да играеш за националния отбор на Фед Къп отношението на БФТенис и останалите институции, който помагат на Селил през последните 2 години със сигурност ще се промени. Има още шанс да разбере, въпреки че е на хиляди километри и е под еуфорията около победите след завръщането си на корта. Нека не забравяме, че сме българи и има други приоритети” сподели Георги Дончев – ген.секретар на родната тенис централа.

Преди отпътуването си и завръщането на професионалния корт, Сесил бе обявила, че ще бъде тандем с Цеци Пиронкова за Фед Къп и подписа договор с централата именно за това.

„Във федерацията все още няма получен официален отказ от Сесил да е част от тима ни в Будапеща. Преди тя да отпътува за САЩ подписахме договор, който продължава се е валиден, че е ангажирана да бъде в тима ни. С контракта ние от федерацията пък се задължавахме да й осигурим два уайлд карти за 3 месеца. Надявахме се на успехи с такъв състав в Будапеща, а сега нещата се променят. Няма коя състезателка да замести възможностите на Сесил. За жалост няма да е пълен състава ни. Ще продължим да я подкрепяме, но очакваме и тя да изпълни ангажиментите си. Не договорът е важен, а че се играе за България и националния отбор! Всички се радваме на добрия й старт. Капитанката ни Дора Рангелова също нямаше до момента яснота за решението им” каза още Дончев, който лично не е могъл да говори с нея, а само с баща й Радослав.