Организаторите на местния Мастърс на Интерактив тенис - Sofia Masters 100, официално анонсираха датата, на която ще се тегли жребият за основната схема. Феновете и играчите ще научат двойките тази вечер  (24.06) в 21.00 часа. Събитието ще се проведе на Националния тенис център в София.

Водачът в схемата е Саркис Харалампиев, а номер 2 е Марк Хаджижеков, който оглавяваше класирането през 2021-а. Както е известно, шампионите за миналата годшна от двата Мастърся Матеуш Ейсмонт и Любен Попов няма да участват, което “отваря” пътя на останалите.

Интересен факт е, че в основната схема, единствените печелили Мастърс 1000 са Едиз Батран и победителят от далечната 2015-а Петьо Борисов, който е далеч от най-добрата си форма и трябваше да премине през ситото на квалификациите.

Пред Батран се отваря чудесен шанс да запише требъл ако спечели, което ще го изкачи на върха за всички времена като единственият играч с три титли от Мастърс 1000.

За пръв път в основната схема попада жена. Това е бившата състезателка Машуля Вьюнова, която вече има един полуфинал от категория 500 и може да обърка плановете на всеки. Друг любопитен участник е включилият се в последния момент като резерва Димитър Първов. Той се завръща след десетгодишно прекъсване и е готов да продължи победната си серия - 14 победи без нито една загуба. През 2012 той направи фурор и спечели три титли в 3 участия.