„Малеева, Маги, Малеева, ооо!”, това се чува из кортовете в Ейлат, след като всички 15 отбора пристигнаха за Фед Къп. Още вчера , минавайки между петте твърди корта, най-малака от сестри Малеев получи множество поздрави.

Зад нея местните журналисти, специалисти и организатори, възкликваха, че виждат бившата номер 4 в света, която след шест годишно отсъствие се върна в състав на България за мачовете на двойки от неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени.

След среща на капитаните, съдиите и домакините на първа група на Зона Европа/ Африка, по-късно днес ще станат ясни точните състави на отборите участници. Със сигурност България ще бъде представена от Цветана Пиронкова (номер 33 в света), Елица Костова (209), Диа Евтимова (246) и Маги Малеева, с капитан Дора Рангелова.

Цели четири часа е продължителността на днешните тренировки на тенисистките ни преди утре от 16-часа да стартират мачовете срещу Полша от група Б. От 11 до 13:15 часа и от 15 до 16:40 часа са заниманията по програма за България, като те включват тренировки на централния, така и на останалите кортове в Ейлат.