Григор Димитров напусна шведската академия "Good to Great" и наскоро обяви, че Роджър Рашийд ще бъде неговият нов треньор, а в интервю пред родните медии австралийският специалист сподели, че очаква с нетърпение да започне съвместната си работа с хасковлията.

"Това ще бъде едно наистина интересно предизвикателство за мен. Той е един от най-вълнуващите, да не кажа най-вълнуващият млад тенисист на тура. Като всеки друг играч, притежаващ толкова голям талант, на него му трябва повече време, за да събере всички парчета и да разбере как неговата игра може да се противопостави срещу тенисистите, намиращи се по-напред в ранглистата", сподели Рашийд.

"Според мен той може да се изкачи в Топ 10 и класирането му да се измерва с една цифра, но все още има много да подобрява играта си. Все пак той се развива по правилен начин", добави Роджър Рашийд, който ще започне съвместната си работа с Гришо още през следващата седмица в Стокхолм и ще бъде с него на оставащите турнири до края на сезона, пише tenniskafe.com.

Според тенис анализаторите две са нещата, които правят партньорството между Димитров и Рашийд идеално - австралиецът е известен с това, че и в миналото е развивал таланта на даден тенисист до максималните му възможности, а в същото време Григор е готов да се подложи на често определяният като изключително тежък тренировъчен режим, с който австралийският специалист е известен.

Григор Димитров е критикуван за това, че физически не е достатъчно добре подготвен и това е една от слабостите му, както и сервиса, който макар и силен, не винаги е прецизен. "Все пак заслужава похвала, защото полага усилия в правилна посока", смята новият треньор на българина.

"До този момент той е работил предимно с академии, но сега се обвърза с треньор, който може да му осигури структура на работа, образование и да му бъде ментор. Той иска това, а е и добро момче. Вече се срещнах с неговото семейство, което смятам за много важно, и знам, че няма нещо, което да наруши концентрацията му", завърши Рашийд.