Стефан Цветков беше избран единодушно за председател на БФТенис на днешното Отчетно-изборно общо събрание на централата. Той наследява на този пост Пламен Минчев, който бе начело в последните четири години и не се кандидатира за нов мандат.

Цветков, досегашният заместник-председател на организацията, беше единственият кандидат и бе подкрепен от всички делегати на общото събрание. Той представи програмата си за следващия мандат, в която акцентира на отношенията между БФТ и клубовете, на богатия спортен календар, на подкрепата на перспективните тенисисти чрез програма "Развитие" и други.

Стефан Цветков бе категоричен, че ще работи за просперитета и развитието на българския тенис.

В новоизбрания Управителен съвет на БФТ влязоха четири нови члена Ц Екатерина Генова, Мариана Печеян, Гриша Фиданов и Люлин Матев. В 15-членния УС останаха и досегашните членове Александър Грънчаров, Васил Стоименов, д-р Георги Крумов, Кольо Колев, Мартин Захариев, Огнян Илиев, Румен Балкански, Христо Михайловски, Чавдар Ангелов и Явор Цаков.

На първото си заседание УС избра за заместник-председатели на БФТ д-р Георги Крумов и Огнян Илиев.

Общото събрание на федерацията избра и нов треньорския съвет от 13 души. Бяха приети предложения за промени в устава, беше утвърден бюджет за 2008 година от 1,5 милиона лева.

Пламен Минчев пък бе избран за почетен председател на БФТ за успешния си мандат, а д-р Тодор Тодоров и проф. Ангел Пенчев бяха избрани за почетни членове на УС за дългогодишния си принос към развитието на тениса в България.

Новият председател на БФТ Стефан Цветков е роден на 20 април 1970 година в София. Като състезател е дългогодишен шампион и национал в различни възрастови групи. Той е един от най-изявените тенисисти в колежанския тенис на САЩ в периода

1991-1995 година и е играл в германското клубно първенство за Бохум и Хаген. Завършва висше образование в Университета на Минесота, САЩ.

Като треньор Цветков води националния отбор за Купа "Дейвис" в продължение на четири години и печели сребърен и бронзов медал от европейското отборно първенство, както и сребърен медал с отбора на БББ Про Тенис на европейско клубно първенство.

Стефан Цветков е член на УС на БФТ от 1997 до 2000 година и след 2004 година, когато става заместник-председател на федерацията.

От 2005 година е член на Изпълнителния комитет на БОК. В последните три години бе член на комисията по професионален тенис към европейската федерация Тенис Европа, а от 2008 година е член на Борда на директорите на организацията. Занимава се с бизнес. Семеен, с две деца.