Втора смяна бе извършена в женския национален отбор на България по тенис. След отказа на Сесил Каратанчева и замяната й с Биляна Павлова, дни преди заминаването на състава ни за Талин, като четвърта ракета бе вписана Мартина Гледачева.

Смяната е заради невъзможността на Биляна Павлова да извади за краткия период от време български паспорт. 744-тата в света живее в България, родена е в Германия, като има и немски паспорт. Преди време българската й лична карта изтича и сега за 20 дни няма как да й бъде подновена, въпреки голямата помощ и на председателя на ДАМС Весела Лечева.

По този начин България ще бъде представена на Фед Къп от: първа ракета – Цветана Пиронкова (44 място в WTA Tour Singles Rankings), втора – Елица Костова (409), трета – Далия Зафирова (640) и четвърта Мартина Гледачева (956).

В неделя рано сутринта тенисистките ни ще отлетят за естонската столица Талин, където от 3 до 7 февруари е неофициалното световно първенство за жени Фед Къп (група 1 на зона Европа/Африка).

„Разчитах на Биляна Павлова за двойките, но тя няма да може да тръгне с нас защото не ни стигна времето да си изкара български паспорт. Мога да уверя, че всичко необходимо бе направено по въпроса, искам да благодаря и за помощта на Весела Лечева, но просто времето не ни стигна да се минат всички процедури. На нейното място ще вземем Мартина Гледачева. Ще се опитаме и с този състав да търсим добро представяне. Всичко останало е наред, момичетата тренират в Пловдив. Дано запазим тази си добра форма и за другата седмица. Цеци Пиронкова от три дни е при нас, след като се върна от Мелбърн и е в отлично състояние. Основната ни цел отново е да останем в тази група. След отказа на Сесил и защото втората ни ракета е с доста по-задно класиране, реалната ни цел е оставане в група 1 на зона Европа/Африка. Двойката ще ни бъде основния проблем както винаги, може би тя ще ни бъде Пиронкова и Костова, но ще видим и в Талин. Имаме пълна информация за съперниците в изключително силната ни група. Надяваме се на благосклонен жребии” коментира за Гонг капитанката на националния ни женски отбор Дора Рангелова.