Надя Петрова победи Мария Кириленко с 2:1 сета (3:6, 7:6, 6:3) и така кои ще бъдат двете ½-финалистки от Турнира на шампионките от група Средец ще стане ясно утре. След като настоящата №13 в света Петрова спечели в 3 сета, решаващи за класирането ще бъдат срещите в петък: Пиронкова – Петрова и Кириленко - Цзе Чжън. За Надя това бе втори успех след като вчера би Цзе със 6:3, 6:3.

Сблъсъкът между втората и третата ракета на Русия продължи 2,52 часа и забави с над един час програмата от третия ден на надпреварата в Арена Армеец. Първият сет бе повече от убедителен за Кириленко, която поведе с 4:1 гейма, а след като дръпна с 5:2 Петрова мощно хвърли ракетата си на корта. Мария обаче спечели подаването си, а с това и сета – 6:3.

Нищо не е ясно! Петрова би Кириленко в 3 сета

източник: Gong.bg, Инес Павлова

След масаж на левия си крак Петрова влезе добре във втория сет – 3:0, допусна изравняване за 3:3 и 5:5, но устоя и изравни за 1:1 сета след 7:6.

Двете рускини, които в неделя спечелиха титлата на двойки от заключителния шампионат на WTA имаха по четири победи в осемте срещи помежду си, но Петрова вече има положителен баланс, след като успя да вземе третия сет със 6:3, като първо губеше с 1:2, но изравни за 3:3.

Нищо не е ясно! Петрова би Кириленко в 3 сета

източник: Gong.bg, Инес Павлова