Изключително силен състав обяви Беларус за предстоящата среща от втора група на зона Европа/Африка между 4 и 6 март срещу България. За домакините на корта ще излязат Уладзимир Игнятик, №205 в ранглистата на ATP и бивш №1 за юноши, Сярхей Бетау, №385, Александър Бури, №474 и бившият №18 в света Макс Мирни, който в момента заема шеста позиция в света в класацията на двойки.  

"Познавам състава на Беларус, наистина са силен тим и на първо четене, гледайки съвсем статистически, те изглеждат фаворити“, коментира капитанът на българския национален отбор Огнян Илиев. “При наличието на първата им ракета в състава и на Макс Мирни на двойки ще бъдат много силни. Ние обаче имаме двама дебютанти и се надяваме на едно достойно представяне", каза още Илиев.

За България в Минск ще играят Димитър Кутровски, Тодор Енев, Валентин Димов и Димитър Кузманов. От българите най-предно класиран е Димитър Кутровски, който заема 555-то място в света. Следват Енев (782), Димов (953) и Кузманов (1136).

Това ще бъде първата среща между съставите на България и Беларус за световното отборно първенство по тенис. Главен съдия на срещата ще бъде полякът Марек  Плихчински.

В петък от 12.00 националният отбор ще даде пресконференция, на която ще разкаже как е протекла подготовката му преди заминаването за Беларус, в какво състояние са състезателите и какви са очакванията за предстоящия двубой. Тимът лети за Беларус в понеделник рано сутринта.