Рускинята Надя Петрова и италианката Роберта Винчи потвърдиха участие на Турнира на шампионките на УТА в София от 30 октомври до 4 ноември. Двете си гарантираха участие в престижната надпревара в българската столица с награден фонд 750 хиляди долара, след като спечелиха по един турнир от сериите "Интернешънъл".

Петрова, която е номер 13 в света, триумфира на трева в Хертогенбош, а Винчи взе титлата на твърди кортове в Далас. Така те се присъединяват към получилите "уайлд кард" Цветана Пиронкова (България) и Мария Кириленко (Русия).

"За мен е добро постижение, че успях да се класирам за Турнира на шампионките. Това означава, че и през тази година съм спечелила турнир. Мисля, че София ще бъде добър начин да завърша годината", коментира Петрова.

30-годишната рускиня спечели 12-а титла в кариерата си в Токио в края на септември, като това беше и най-значимия триумф в кариерата й.

"Цялата работа и всички усилия, които вложих през годината дадоха резултат. Сезонът беше дълъг, но се радвам, че в неговия край показвам добър тенис", каза Петрова, която през 2006 година достигна до номер 3 в света.

Винчи за втора поредна година пък ще участва на Турнира на шампионките. "През миналата година бях в Бали и беше невероятно. Много се радвам, че отново се класирам за София през този сезон. Не си спомням някога да съм посещавала България, така че съм много развълнувана за предстоящата ми визита там. Надявам се да завърша сезона възможно най-добре."

"Сезонът ми беше отличен през тази година. Ще дам най-доброто от себе си в София, както и преди това на двойки в Истанбул със Сера (Ерани), с която имахме изключителна година с титлите на "Ролан Гарос" и Откритото първенство на САЩ", допълни тя.

Петрова също за втори път се класира за турнира на шампионките, но за първи път ще участва в групова фаза преди елиминациите.

"С директни елиминации е по-лесно, но в групите за всяка тенисистка са гарантирани най-малко три мача, което е добре за публиката. Очаквам да се включа в този нов за мен формат", каза Петрова, която достигна до полуфиналите в Бали през миналия сезон.