Най-голямата верига за любители Интерактив тенис предлага специален бонус на всички начинаещи за новия си турнир (категория ИТН 500), който започва в понеделник на кортовете на Националния тенис център в София. 

Всички участници с рейтинг ИТН 10 (които правят първи стъпки в състезателна атмосфера) и които загубят първата си среща в Петия вечерен турнир „Лото“, няма да плащат такса за участие. Целта на организаторите е да насърчат повече неопитни тенисисти да се включат в надпреварата и да тестват уменията си да играят на точки.

"Искаме възможно най-много фенове на тениса да станат част от Интерактив тенис", каза мениджърът на лигата Ивайло Цанков. "Много хора се страхуват от категория ИТЛ 500, защото е за напреднали и има силни тенисисти. Благодарение на системата ни за подреждане на играчите обаче няма шанс начинаещи да се изправят срещу напреднали още в първи кръг. Решихме да гарантираме това с още един жест – всички неопитни играчи, които загубят в първия кръг на турнира, няма да плащат такса участие. Ние сме единствената верига, която по всякакъв начин насърчава феновете на тениса да играят и се надяваме да спечелим за спорта още много мъже и жени."

Засега за Петия вечерен турнир са записани 32 души, като мачовете започват на 21 май, понеделник. Схемата е отворена до 18 май, петък, а домакините от Българския национален тенис център обещават отлични условия за игра и оспорвани срещи с непознати партньори. Полуфиналите и финалите ще бъдат на централния корт на БНТЦ, а за всички срещи ще има нови топки.

Повече подробности за Интерактив тенис и за Петия вечерен турнир „Лото“ може да научите на сайта на лигата.