Треньорът на най-добрия български тенисист Григор Димитров - Патрик Муратоглу, даде специално интервю за Гонг. Специалистът, който е личен наставник на хасковлията, и основател на едноименната тенис академия в Париж, заяви единствено за нас: „Той може да стане №1 в света. Работи здраво всеки ден, постоянен е, има потенциал“.

Ето какво каза французинът специално за Гонг:

- Г-н Муратоглу, какво можете да кажете за звездата на българския отбор Григор Димитров?

- Беше много важно за него да представи добре страната си и да покаже това, което всички очакваха от него. А това не е много лесно, защото цялото напрежение беше върху него. Той обаче издържа на него и влезе в ролята си на номер 1.

- А може ли да стане номер 1, наистина?

- Говоря за номер 1 в България. Да, разбира се, той може да стане номер 1 в света, но мнозина имат възможността да го направят. А между възможността и реалността винаги има голяма разлика. Затова той работи здраво всеки ден. Има много голяма конкуренция. Има много млади тенисисти, които играят добре. Негова цел е той да ги изпревари, а това не е малка цел.

- Защо искате да работите с него?

- По две причини. Все пак вече доста години той е в моята Академия, а за мен това означава постоянство. Освен това, имам много добри отношения с него, разбираме се чудесно. Много го обичам като човек, а това е важно, защото прекарваме много време заедно. И накрая, понеже в него има много потенциал. Той вече е много добър тенисист, но може да израсне още. Неговото бъдеще може да се окаже много интересно, ако правим необходимото сега.

- А кой е първият урок, който му дадохте?

- Не съм тук, за да давам уроци. Моята задача е да успея да извлека от него уменията му, за да разкрие 100 процента от потенциала си.