Най-добрият ни тенисист Григор Димитров има нужда от малко късмет в първите кръгове и 2-3 победи, за да си върне увереността, смята неговият треньор Дани Валверду.

"Григор Димитров се подготвя добре. Имахме няколко седмици, за да тренираме за предстоящите турнири до края на годината. Сезонът на трева определено не се разви по начина, по който искахме", сподели Валверду в интервю преди участието на Гришо в Синсинати, цитиран от tennis24.bg.

"В последните няколко седмици Григор имаше време да види какво може да подобри в играта си и да продължи напред към предстоящото до края на годината. Свърши много работа във фитнеса с кондиционния си треньор. Никой не знае какво ще се случи до края на годината, но аз мисля, че той се подготви добре. Разбира се, че има напрежение. Той спечели първата си голяма титла в Синсинати и сега се връща като шампион тук. Но ако иска да расте, трябва да свиква с тези неща", коментира още Дани Валверду и добави по повод турнира в Синсинати:

"Няма значение колко точки има да защитава тук. За мен всеки сезон започва от нулата и от ранглистите по-важна е годишната. В големите турнири понякога е необходима и доза късмет в първите кръгове, за да можеш да придобиеш допълнителна увереност, когато дойдат големите двубои."