Димитър Кузманов отпадна от първия кръг на DIEMA XTRA SOFIA OPEN, след като загуби с 6:7(6), 1:6 от Жоао Соуса, който заема номер 86 в световната ранглиста.

„Качеството на игра през първия сет беше доста високо и съжалявам, че не успях да го задържа и през втория сет. Получи се един достоен двубой. Надявам се да допринеса и в турнира на двойки. Искам да благодаря на хората в залата“, коментира Кузманов.

Нова бг-драма с неуспешен край

„Винаги се боря до края. Винаги давам всичко от себе си. Показах, че ще се боря независимо от резултата. Съжалявам, само, че не успях да задържа играта от първия сет. Не мога да кажа конкретна причина, така се получиха разиграванията. Определено рискувах при втория сервис. Той има много добър форхенд. Имаше моменти, в които това сработваше. Не съм доволен на 100%, въпреки че изиграх достоен двубой“, каза още той.

„Положителното нещо е, че срещу играч от първите топ 100 съм напълно равностоен. Това не е за първи път. Всеки път съм по-близко и по-близко. Не спирам да се боря и да се раздавам. Той не допускаше непредизвикани грешки, докато моите бяха доста повече. Благодаря на публиката“, допълни Кузманов.