Ръководството на Лестър не смята да променя дори в минимална степен трансферната си политика, която го изведе до исторически успех с шампионската титла на Англия. На „Кинг Пауър Стейдиъм“ не възнамеряват да търсят гръмки нови попълнения, като ще разчитат на същата формула, която ги превърна в сензацията на сезона.

Главният селекционер на „лисиците“ Стийв Уалш потвърди за намеренията на клубните шефове. Те са резултат от разговори с няколко от футболистите в първия тим. Играчите са поискали да се избягват действия на пазара, които биха разстроили колективния дух в съблекалнята. Уалш също така разкри, че вече е дал принципно съгласие за нов договор с Лестър, а същото важи и за мениджъра Клаудио Раниери.

„Още нищо не сме подписвали, но всичко е уговорено“, коментира помощникът на италианеца.

Общата цена на футболистите, които изведоха клуба до първото място във Висшата лига, е 23 милиона паунда. Именно Уалш е отговорен за привличането на фигури като Рияд Марез, Джейми Варди и Н'Голо Канте, като през лятото от него се очакват нови чудеса. „Играчите ми казаха: „не искаме да идват големи звезди“. Според мен трябва да доведеш точните хора, за които смяташ, че ще свършат работа, които пасват на клуба. Раниери харесва нашия метод на работа, ще се опитаме да направим същото отново. Ще търсим подобен тип играчи, които могат да изпълнят ролите в отбора, които са ни необходими.“

„Не всичко зависи от мен. Аз имам хора, които ми помагат, доставят ми информация, на базата на която ние действаме. Очевидно решенията се правят заедно с мениджъра, който има последната дума“, добави Уалш.