Най-добрият ни тенисист Григор Димитров посочи постоянството като основната причина за успехите през този сезон, след като спечели три титли и e сред основните претенденти за финалния Мастърс в Лондон.

„Добрият старт в Австралия бе ключов за мен. Титлата в Бризбън и големият полуфинал в Мелбърн, който изиграх, много ми помогнаха да погледна по различен начин на нещата“, заяви Григор Димитров и продължи:

„Опитах се да бъда позитивен във всеки турнир, в който участвах и да съм малко по-внимателен при изготвянето на програмата ми и в начина, по който тренирам. Основно се опитвахме да правим правилните неща. Спечелих няколко оспорвани мач. Като цяло бях по-постоянен на корта, което направи разликата.“

Треньорът на Гришо се надъхва с цитат от Джордан

„Винаги научавам нови неща за себе си – година след година. Да имам треньор като Даниел Валверду много ми помага на определени турнири, на които не се чувствам добре и не се предствям на висота. Това помага и сега лесно мога да се справям с подобни проблеми“, сподели още Димитров, цитиран от tenniskafe.com.

„Определено финалният Мастърс е цел за мен, защото това ще е вид награда за добрия ми сезон. Надявам се нещата да се развият добре за мен в оставащите няколко турнира. Това мога да кажа сега. Ако се представя добре в тях, ще играя в Лондон. Играя по-добър тенис и ще опитам нещо ново и във всеки мач ще излизам за победа“, завърши Григор.

Гришо гледа НБА баскетбол в Шанхай