Класиралият се за полуфиналите на тенис турнира в София Давид Гофен заяви, че е бил впечатлен от обрата, който направи Григор Димитров в осминафиналния си сблъсък снощи.

„Бори се наистина сериозно. Не беше лесно. Бори се много. Беше чудесен сблъсък. Бях впечатлен, защото не е лесно да започнеш срещу играч като Янович, особено пред пълна зала и то в първия ти мач“, коментира Давид Гофен, който ще се изправи срещу миналогодишния шампион Роберто Баутиста-Агут на полуфиналите на Sofia Open.

Григор Димитров: По едно време ме побиваха тръпки

„Започнах добре мача, но във втория сет беше по-оспорвано. Трябваше да спасявам точка за пробив. Беше оспорвана игра в средата на втория сет, но успях да се справя. Това ми помогна до кроя на сета. Щастлив съм да бъда на полуфиналите“, заяви белгиецът по повод мача си със сънародника си Стив Дарси на четвъртфиналите.

„Никога не е лесно да играеш срещу приятел. Познаваме се добре, тренирали сме често заедно. Познава ме отлично, а и аз също. Най-трудната част, когато играеш срещу приятел, е чисто психологическа“, каза още Гофен, а по повод срещата си с Баутиста-Агут, добави:

„Добър играч е. Силен физически. При миналата ни среща играх добре. Знам, че имам оръжията, за да го победя. Трябва да играя най-добрия си тенис, за да го победя.“


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастни с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !