Българският талант в тениса Адриан Андреев е оптимист за предстоящия сезон. Един от важните турнири за него е Sofia Open 2019. Младокът получи "уайлд кард" за предстоящия през февруари турнир.

„Харесвам тениса, приятно ми е да играя. Всяка година има цели, за да ги постигнеш се налага да работиш всеки ден здраво. В София съм до 5 януари. Трябва да започвам да играя на Фючърси в АТП, но всеки се стреми да бъде най-добрия. Човек си има собствен път, Роджър Федерер винаги ми е бил любимец, но не съм се старал да го копирам“, сподели пред NOVA Адриан Андреев.

„Като цяло съм доволен от представянето си през 2018 година“, допълни младият талант.

Колкото до предстоящото си участие пред родна публика на Sofia Open 2019, той сподели: „Ще бъде добра възможност за мен да играя в София за поредна година. Ще се постарая да направя равностоен мач. Когато публиката вика за теб, съперникът ти трябва да се справя с напрежението, на което феновете те подлагат. Всеки мечтае да е номер 1 в АТП, но това е доста далечна цел за мен.“

Българските любимци Адриан Андреев и Димитър Кузманов се включват директно в основната схема на турнира в София и разчитат на българската публика за мощна подкрепа в „Арена Армеец.“

Седем играчи от топ 30 на световната ранглиста и бившият №3 Стан Вавринка (Швейц) са сред големите звезди, потвърдили участие. Останалите са: №11 в света Карен Хачанов (Рус), №15 Стефанос Циципас (Гър), №16 Данийл Медведев (Рус), №21 Николоз Басилашвили (Груз), №24 Роберто Баутиста Агут (Исп), №28 Фернандо Вердаско (Исп) и №29 Гаел Монфис (Фр).