С наближаването на надпреварата от Големия шлем на „свещената трева“ в Уимбълдън, то турнирите „на зелено“ превземат и България.

Green Life Open стартира поредното си издание, а надпреварата обещава да бъде изключително оспорвана с оглед състезателите, които ще участват край курорта Каваци.

Схемата на играчите вече е напълно готова, а петък е ден за свободни тренировки, докато от събота стартират квалификациите на сингъл и двойки. В неделя ще бъдат излъчени и победителите, които ще спечелят голямата награда на турнира – почивка за двама в Green Life Sozopol.

Организаторите в тяхно лице осъществяват събитието за седма поредна година, а интересът към турнирът е все по-голям.

Големите фаворити по предварителен план се очертават да бъдат Красимир Минтов, Атанас Гаджев, Едиз Батран, Ивайло Воденски и Никос Панетимитакис.

При двойките има изключително чаровно присъствие в социален план. Един от дуетите е съставен от руснак и украинка – Николай Кондратиев от Русия и Екатерина Шерстюк от Украйна. Двамата демонстрират явно на целия свят, че приятелството между двата народа не бива да бъде поставяно под въпрос и се обявяват против войната.

Повече информация за турнира може да намерите в този линк: https://weekendtour.bg/green-life-open-i-2022/