Българинът Адриан Андреев отпадна в първия кръг на квалификациите на турнира по тенис на АТП в София с награден фонд 540310 евро.

Участващият с "уайлд кард" 15-годишен Андреев загуби от поставения под номер 3 в пресявките германец Максимилиан Мартерер с 2:6, 0:6 за 36 минути.

Българският тийнейджър стартира плахо и спечели само 2 от първите 18 разигравания, с което след само 8 минути на корта 168-ият в света Мартерер вече водеше с 4:0, а след това нямаше особени затруднения до края на първия сет.

Във втората част Андреев успя да спечели само 6 от 30 разигравания и не можа дори да запише почетен гейм.

Това беше едва втори мач на младия българин на ниво АТП след участието му в квалификациите на турнир в Метц през миналата есен.

Той все пак заработи 1100 евро, но няма да прибави точки към актива за за световната ранглиста, в която заема 1772-о място.

Друг германец Седрик-Марсел Щебе поднесе изненадата в първия кръг на пресявките, след като елиминира поставения под номер 2 Стивън Диес (Канада) с 6:3, 7:6(1).
Щебе, бивш номер 71 в света, в момента е 405-и в класацията на АТП.

Гледайте супер тенис в София с Gong.bg, участвайте в играта ни!

Четвъртият в квалификациите Матиа Бург спечели изцяло френския сблъсък срещу Александър Сидоренко с 5:7, 6:3, 6:2 и в решаващия мач за влизане в основната схема той ще срещне Филип Крайнович (Сърбия), който отстрани петия поставен японец Хироки Мория с 6:3, 6:4.

Родината развълнува Григор Димитров

Още един германец Даниел Брандс записа успех на старта на пресявките след 7:5, 4:6, 6:2 над белгиеца Яник Мертенс и в последния втори кръг той щеиграе срещу водача в схемата Теймураз Габашвили (Русия).

Филип Крайнович мина първия кръг на пресявките в София

Бившият номер 43 в света Габашвили се нуждаеше от два часа и четвърт, за да се справи със съпротивата на 221-ия в класацията на АТП Даниел Мазур (Германия) със 7:5, 4:6, 7:6(5). /БТА


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !