С презентация на Магдалена Малеева на тема „Уроците от моята тенис  кариера“ бе открит ден номер 4 на Световната треньорска конференция „БНП  Париба" на Международната тенис федерация. 

Освен интересни разкази и  снимки от кариерата на Малеева присъстващите треньори видяха бившата №4  в света и в действие на корта. Магдалена Малеева е спечелила 10 титли на сингъл на турнири от  най-високо ниво. Тя достигна до №4 на сингъл и №13 на двойки по време на  16-годишната си професионална кариера. 

Американските светила в медицината Браян Хеинлаин и Катлиин Стойа  изнесоха много полезна и увлекателна лекция за травмите при младите  състезатели и как трябва да се процедира с тях. Сутрешната сесия завърши с кръгла маса, на която осем от най-големите  тенис специалисти дискутираха различни теми и отговориха на въпросите на  треньори от цял свят. Следобедните часове бяха изпълнени с много различни семинари,  предзвикали отново огромен интерес у присъстващите. 

Днес завърши програмата на Световната треньорска конференция "БНП  Париба" на Международната тенис федерация. Тя продължи 4 дни и събра над  600 треньори и експерти от близо 90 страни. Над 80 български треньори също участваха във форума, който със сигурност ще им помогне за бъдещата кариера. 

Според всички присъстващи България се справи отлично с  домакинството на най-голямото събитие в сферата на треньорското обучение  в света. Лекторите от цял свят дадоха изключително положителна оценка за  представянето на София и развитието на българския тенис в последните  години. 

От Българската федерация по тенис са сигурни, че с подобни  прояви ще се повдигне нивото на треньорските капацитети у нас.