Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри шестото издание на тенис турнира „ПИК Мастърс“, което се провежда под неговия патронаж. В двудневната надпревара на кортовете на Националния тенис център участие взимат изтъкнати професионалисти от различни области на обществения живот в страната – лекари, юристи, политици, бизнесмени и др.

“За мен е огромна чест да бъда патрон на поредния турнир “ПИК Мастърс”. След дълга пауза нормалният спортен живот в страната постепенно се завръща и това е едно от първите състезания, които се провеждат в страната. Благодаря на организаторите, които за пореден път събират част от българския елит, за да могат да подпомогнат детския тенис. Огромно благодаря на всички участници в турнира. Знам, че усещането да бъдете на корта Ви е липсвало много през това време, затова Ви пожелавам успех и да се наслаждавате на хубави срещи. За пореден път искам да благодаря на моя приятел Недялко Недялков за организацията и усилията, които полага за подпомагане на българския спорт. Тенисът е един от спортовете, в които феърплейът е на високо ниво, така че съм сигурен, че честната игра ще бъде доминираща в тази надпревара”, заяви министър Кралев по време на откриването.

И през тази година входните такси от участниците ще бъдат дарени на детските школи на Националния тенис център и ЦСКА. 24 аматьорски двойки взимат участие в турнира. Те са разделени в седем групи. Победителите ще станат ясни утре.

На откриването на турнира присъстваха още директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев и директорът на Национален тенис център Георги Дончев.